Premierul Nicolae Ciucă afirmă că i-a mulţumit cancelarului german, Olaf Scholz, în cadrul întrevederii avute luni, pentru ”susţinerea dinamică pe care ţara sa o are pentru România, în cadrul procesului nostru de integrare în Spaţiul Schengen”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”L-am primit azi, la Palatul Victoria, pe cancelarul german Olaf Scholz în vizita oficială pe care o face în ţara noastră. Apreciem proiectele de investiţii pe care companiile germane le-au anunţat în România, încă din primele luni ale anului. I-am arătat omologului meu că domeniile energetic, alimentar şi digital ale economiei româneşti au un potenţial semnificativ de dezvoltare. De asemenea, cadrul fiscal care a intrat în vigoare la 1 ianuarie a creat un climat propice atragerii de investiţii, iar companiile germane în căutare de soluţii de creştere pe termen lung pot găsi în România multe oportunităţi”, a arătat premierul Nicolae Ciucă, pe Facebook.

El s-a referit şi la sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Schengen.

”I-am mulţumit cancelarului pentru susţinerea dinamică pe care ţara sa o are pentru România, în cadrul procesului nostru de integrare în Spaţiul Schengen. În materie de afaceri europene, am reconfirmat acordul ţărilor noastre pentru continuarea extinderii Uniunii Europene şi îndeplinirea angajamentelor pe care le avem faţă de Balcanii de Vest, zonă care cuprinde ţări aflate într-o poziţie avansată pe calea aderării la UE. Nu în ultimul rând, amândoi ne-am exprimat susţinerea fermă faţă de continuarea sprijinului consistent al Uniunii Europene pentru consolidarea securităţii şi a stabilităţii Republicii Moldova”, a conchis Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.