Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a transmis, joi seară, felicitări fostului ministrul Bogdan Aurescu pentrun alegerea în funcţia de judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Felicitări lui Bogdan Aurescu şi diplomaţiei române pentru victoria categorică în alegerile pentru postul de judecător la Curtea Internaţională de Justiţie a ONU! Acest triumf a fost obţinut cu susţinerea statelor din Europa, Asia şi Africa, fiind prima dată când un român ocupă o astfel de funcţie în cadrul celui mai important organ judiciar al ONU”, a scris, joi seară, pe Facebook, Nicolae Ciucă,

Preşedintele PNL i-a urat succes fostului ministru de Externe: ”Îi urez un mandat plin de realizări şi să contribuie la renumele României în cadrul celei mai prestigioase instanţe internaţionale. Succes, Bogdan”.

Fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu a fost ales, joi, judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU, fiind primul român care îndeplineşte această funcţie.

Curtea Internaţională de Justiţie, cu sediul la Haga, este principalul organ judiciar al Organizaţiei Naţiunilor Unite, fiind cea mai prestigioasă şi respectată instanţă internaţională. Toţi membrii ONU sunt părţi la Statutul Curţii. CIJ fost înfiinţată în 1945, în baza Cartei ONU.

CIJ este alcătuită din 15 judecători permanenţi, aleşi pe termen de 9 ani, cu posibilitatea de a fi realeşi, dintre persoanele care se bucură de cea mai înaltă consideraţie morală şi care îndeplinesc condiţiile cerute pentru exercitarea în ţările lor de origine a celor mai înalte funcţii judiciare, sau care sunt jurişti având o competenţă recunoscută în domeniul dreptului internaţional. Cei 15 judecători care compun Curtea sunt aleşi astfel încât să fie asigurată reprezentarea principalelor forme de civilizaţie şi principalelor sisteme juridice ale lumii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.