Premierul Nicolae Ciucă a exprimat, miercuri, solidaritatea şi compasiunea pentru poporul turc şi a apreciat modul exemplar în care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a mobilizat pentru a putea să identifice acele prime măsuri de ajutorare a autorităţilor turce. Premierul a mai spus că în coordonare cu instituţiile europene, vom proceda la asigurarea contribuţiei noastre la efortul de ajutorare şi a cetăţenilor sirieni afectaţi de acest cutremur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Nicolae Ciucă a exprimat solidaritatea şi compasiunea pentru poporul turc, foarte foarte greu încercat de cutremurul dezastruos de acum două zile.

”Doresc să încep prin a mulţumi tuturor instituţiilor statului implicater în procesul de luare a decizie pentru a identifica soluţiile ca să ajutăm pe cetăţenii români aflaţi în zonă şi să facem în aşa fel încât să asigurăm sprijinul necesar guvernului Republicii Turcia pentru a putea să gestioneze cât mai bine situaţia deosebit de dezastruoasă provocată de cutremurul de acum două zile. Am dispus încă de la primul moment ca ministerul Afacerilor externe, prin serviciul consular, să ia toate măsurile şi să pună la dispoziţia cetăţenilor români mijloacele necesare pentru a putea primi sprijin de la autorităţile române”, a spus premierul în deschiderea şedinţei Executivului.

Ciucă s-a referit la ”modul exemplar în care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a mobilizat pentru a putea să identifice acele prime măsuri prin care au putut să asigure autorităţile turce că vor acţiona imediat pentru a asigura ajutorul necesar”.

”De altfel, România a fost prima ţară care a ajuns în zona afectată de cutremur şi a trecut imediat la sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale”, a mai spus Ciucă. Premierul a menţionat că ”în acest moment, avem deja două avioane care transportă cea de-a doua echipă de căutare şi salvare şi un alt avion de la Capabilitatea de transport aerian prin care transportăm mijloacele şi echipamentele necesare pentru a putea să intervină acolo cele două echipe deplasate în Turcia”.

”Încă din primul moment, ne-am coordonat cu preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru a putea să derulăm toate aceste activităţi, inclusiv elementele de convocare a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Am avut date concrete şi pe baza lor am putut să prezentăm toate elementele specifice de care am avut nevoie, inclusiv cele privind ajutorul umanitar pentru Siria. Am discutat la nivelul DSU şi în coordonare cu instituţiile europene, vom proceda la asigurarea contribuţiei noastre la efortul de ajutorare şi a cetăţenilor sirieni afectaţi de acest cutremur”, a mai spus şeful Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.