Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, despre evoluţia conflictului armat din Ucraina, că odată cu retragerea trupelor ruse din zona Kievului şi repoziţionarea lor în zona de est, acest lucru indică foarte clar că a fost o resetare a obiectivelor militare şi a planurilor de operaţii. Federaţia Rusă se concentrează pe îndeplinirea obiectivului stabilit, astfel încât să ajungă să cucerească cele două regiuni din estul Ucrainei, a mai spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia din teren are evoluţia pe care o putem vedea cu toţii. Odată cu retragerea trupelor ruse din zona Kievului şi repoziţionarea lor în zona de est, indică foarte clar că a fost o resetare a obiectivelor militare şi a planurilor de operaţii”, a spus şeful Executivului.

El a menţionat: ”Ne determină să tragem concluzia, sigur nu putem fi siguri că aşa este în acest moment, că Federaţia Rusă se concentrează pe îndeplinirea obiectivului stabilit, astfel încât să ajungă să cucerească cele două regiuni din estul Ucrainei”, a spus premierul. 

Nicolae Ciucă a precizat că, concomitent, Rusia menţine contactul cu celelalte obiective de interese pe care le are, evoluţia urmând să se desfăşoare în funcţie de rezultatele concrete din teren obţinute la nivel tactic.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.