Premierul Nicolae Ciucă a declarat, întrebat despre raportul misiunii de evaluare pentru aderarea la Schengen, că nu l-a citit pentru că nu este public, însă din datele membrilor care au participat la analizarea raportului, acesta este unul „foarte pozitiv”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu am citit raportul, pentru că nu e public. El a fost analizat ieri. Ceea ce ştiu, din datele pe care le avem de la membrii noştri care au participat la analiza raportului, este că e unul foarte pozitiv. Este o dovadă a faptului că România a făcut ceea ce trebuie astfel încât să îndeplinească standardele şi condiţiile aqui-ului Schengen şi o să repet acest demers nu se va opri la momentul în care vom primi aprobarea să intrăm în Schengen. (...) Am demonstrat că suntem în măsură să protejăm graniţele externe. Am făcut-o şi mai abitir şi provocare pe întreg serviciul de graniţă a fost una cât se poate de complexă şi dinamică şi azi putem să ieşim, după atâta timp, să spunem că România are procedurile îndeplinite”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat joi într-o conferinţă de presă la Bruxelles, dacă a văzut raportul privind aderarea României la Schengen şi dacă acesta mai lasă loc ca alte state, precum Olanda, să se opună acestui demers de aderare”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat, joi la finalul vizitei de la Bruxelles, care sunt concluziile raportului misiunii de evaluare privind aderarea României la Schengen.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.