Premierul Nicolae Ciucă anunţă că a discutat, la Sofia, cu preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, despre demersurile care pot fi făcute de către societăţile naţionale de transport gaze ale celor două ţări pentru creşterea capacităţii de tranzit al gazelor. „Sporirea capacităţii de transport gaze nu este doar în beneficiile ţărilor noastre, ci este în beneficiul tuturor ţărilor din regiune şi de asemenea asigurăm o capacitate de transport mai mare pentru Europa Centrală”, a declarat Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Operaţionalizarea acestui interconector, practic, pune în valoare demersurile pe care le-am făcut pentru identificarea de noi surse de energie şi pentru diversificarea reţelelor de transport a gazelor, astfel încât coridorul  sudic să poată să asigure conectivitatea pe proiectul pe care noi l-am demarat şi l-am pus în aplicare odată cu Bulgaria, Ungaria şi Austria, vorbim de proiectul BRUA. Prin acest interconector, practic se realizează punerea în valoare a proiectului BRUA şi totodată ne ajută să putem, la rândul nostru să sprijinim Republica Moldova şi Ucraina prin cantităţile de gaz care pot fi transportate prin acest coridor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă sâmbătă, la Sofia, unde a participat la inaugurarea interconectorului Grecia-Bulgaria.
Premierul a mai arătat că în cadrul discuţiilor cu preşedintele Bulgariei, au fost discutate aspecte legate de demersurile care pot fi făcute împreună pentru creşterea capacităţii de tranzit al gazelor.
„Am discutat acest subiect pentru că împreună am ajuns la concluzia că este nevoie ca societăţile naţionale de transport gaz să poată să conlucreze mai bine şi să folosească fondurile europene, pentru că practic sporirea capacităţii de transport gaze nu este doar în beneficiile ţărilor noastre, ci este în beneficiul tuturor ţărilor din regiune şi de asemenea asigurăm o capacitate de transport mai mare pentru Europa centrală”, a explicat Ciucă. 
Un alt aspect abordat în discuţiile bilaterale cu autorităţile bulgare are în vedere proiectul „Fast Danube”, legat de navigabilitatea pe Dunăre, dar şi cel prin care ministerele Transporturilor din cele două ţări s-au angajat să realizeze un al doilea pod peste fluviu la Giurgiu-Ruse. 
Potrivit premierului, schimburile comerciale dintre România şi Bulgaria au crescut cu 30 de procente faţă de anul trecut, ajungând la 6,5 miliarde de euro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.