Premierul Nicolae Ciucă, îi asigură pe maghiari, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, de respectul său personal şi al Guvernului României faţă de identitatea şi valorile acestei comunităţi, subliniind că "anii de pandemie şi recentele provocări pe care le traversăm împreună ne aduc şi mai aproape, împărtăşind aceste momente grele, prin solidaritate între noi şi mai ales faţă de prietenii şi vecinii noştri ucraineni, care au ales să se refugieze la noi din calea războiului".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prezentăm integral mesajul prim-ministrului Ciucă:
"Astăzi, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni vă asigur, din nou, de respectul meu personal şi al Guvernului României faţă de identitatea şi valorile comunităţii maghiare. 
 
Vă doresc, dumneavoastră, cetăţenilor români de etnie maghiară, să aveţi o sărbătoare binecuvântată, bucurându-ne să ne regăsim uniţi în diversitatea Uniunii Europene din care facem parte.
 
Anii de pandemie şi recentele provocări pe care le traversăm împreună ne aduc şi mai aproape, împărtăşind aceste momente grele, prin solidaritate între noi şi mai ales faţă de prietenii şi vecinii noştri ucraineni, care au ales să se refugieze la noi din calea războiului.
 
Spiritul toleranţei şi al armoniei, în care toate minorităţile beneficiază de drepturi constituţionale egale ne oferă azi ocazia de a ne manifesta generozitatea şi recunoştinţa. 
 
La mulţi ani tuturor maghiarilor din România şi de pretutindeni!”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.