Premierul Nicolae Ciucă a transmis, vineri, cu ocazia Sărbătorii Pesah, că dincolo de semnificaţia istorică şi religioasă a acestei sărbători, „simbolistica ei scoate în evidenţă una dintre valorile care stau la baza societăţilor democratice de astăzi şi pe care nimeni, sub niciun motiv, nu ar trebui să o pună în pericol: libertatea şi dreptul oricărui om de a-şi alege calea aşa cum şi-o doreşte”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sărbătoarea Pesah, una dintre cele mai mari sărbători ale calendarului iudaic, denumită şi Sărbătoarea Libertăţii, marchează eliberarea poporului lui Israel şi sfârşitul robiei evreilor în Egipt în urmă cu peste 3.000 de ani. Dincolo de semnificaţia istorică şi religioasă a acestei sărbători, simbolistica ei scoate în evidenţă una dintre valorile care stau la baza societăţilor democratice de astăzi şi pe care nimeni, sub niciun motiv, nu ar trebui să o pună în pericol: libertatea şi dreptul oricărui om de a-şi alege calea aşa cum şi-o doreşte”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Şeful Executivul le-a urat comunităţilor evreieşti din România, conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România şi evreilor din întreaga lume să se bucure de sănătate, pace şi bunăstare.

„Fie ca bucuria de Pesah să ne însoţească pe toţi de-a lungul întregului an! Hag Pesah Sameah!”, a adăugat prim-ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.