Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, în noaptea de joi spre vineri, despre primele şapte luni ale mandatului şi a afirmat că această coaliţie, pe care mulţi nu o vedeau cu ochi buni, trebuie să asigure stabilutatea ţării. ”Când am preluat guvernarea, puţini ne-au crezut în stare să aprobăm bugetul până la sfârşitul anului şi totodată să îndeplinim şi ţintele şi jaloanele din PNRR, care erau efectiv neatinse”, a transmis Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a fost întrebat, la Radio România Actualităţi, despre cum a evoluat România în cele şapte luni ale mandatului său şi afirmat: ”Am preluat guvernarea după o perioadă în care a trebuit suportăm cu toţii rigorile şi limitările din perioada pandemiei. Am preluat, de asemenea, guvernarea după o perioadă de criză politică. Vă aduceţi aminte că au fost 3 luni în care au avut loc o serie întreagă de dezbateri şi de frământări şi s-a decis realizarea acestei coaliţii pe care, sigur, foarte mulţi oameni la vremea respectivă nu o vedeau cu ochi buni. Au considerat că un partid de centru-dreapta, un partid de centru-stânga nu vor fi atât de compatibile să poată să realizeze această coaliţie”.

Premierul a afirmat că ”cel mai important obiectiv în momentul de faţă este să asigurăm stabilitatea” ţării şi a economiei.

”Atunci când am preluat guvernarea, puţini ne-au crezut în stare să aprobăm bugetul până la sfârşitul anului şi totodată să îndeplinim şi ţintele şi jaloanele din PNRR, care erau efectiv neatinse. Am reuşit într-o lună de zile să atingem aceste obiective”, a mai declarat Ciucă.

Acesta a apreciat că adoptarea bugetului ”a însemnat un obiectiv foarte, foarte important”.

Premierul a vorbit, de asemenea, despre concentrarea pe atragerea fondurilor europene.

”Nu ne permitem să pierdem aceşti bani, vorbim de miliarde de euro pe care trebuie să le absorbim. Dezangajarea acestor fonduri este inadmisibilă”, a mai afirmat premierul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.