Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, afirmă că vizita preşedintelui francez Emmanuel Macron în România este un "semnal puternic" în ceea ce priveşte susţinerea pentru întărirea Flancului Estic al NATO, dar şi un semnal în ceea ce priveşte susţinerea Franţei pentru Republica Moldova. Cîţu este de părere că Republica Moldova, Ucraina şi Georgia ar trebui să primească "la pachet" statutul de candidat la Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Este un semnal puternic. Franţa este un stat puternic în Uniunea Europeană, cu un cuvânt important de spus atât pe partea economică, cât şi pe parte politică, un stat care sper să ne susţină în continuare în aderarea noastră la Schengen. (...) Sunt două mesaje, văd, aici: unul este de susţinere pentru Flancul Estic al NATO, flanc care trebuie întărit, din punctul meu de vedere, şi pe partea sa de sud, unde este România, unde avem cea mai mare graniţă cu Ucraina, dar vizita în Republica Moldova arată clar o susţinere şi pentru Republica Moldova în aspiraţiile Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană”, a afirmat preşedintele Senatului, marţi seară, la Euronews România.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Florin Cîţu a subliniat că România susţine "o abordare unitară” în ceea ce priveşte acordarea "la pachet” a statutului de candidat la UE Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei. 
 
"Şi Republica Moldova, şi Ucraina şi Georgia astăzi sunt mai aproape ca oricând de Uniunea Europeană şi este momentul, dar haideţi să profităm de el! Întotdeauna am susţinut Republica Moldova să facă parte din familia europeană, dacă acum este contextul trebuie să-l folosim ca să avem Republica Moldova în Uniunea Europeană”, a adăugat Florin Cîţu.
 
Preşedintele francez Emmanuel Macron face o vizită în România, unde a ajuns marţi seară, urmând ca miercuri să ajungă în Republica Moldova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.