Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat vineri că şeful ANAF, Bogdan Stan, şi ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, ar trebui să fie demişi, având în vedere execuţia bugetară „dezastruoasă” şi tentativa lui Liviu Dragnea de a porni o "ofensivă" puternică împotriva sectorului privat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O altă promisiune pe care a scăpat-o domnul ministru al Finanţelor în timpul audierii din comisia de buget-finanţe a fost aceea că nu vor da oameni afară. Creşterea cheltuielilor cu 20% în primele cinci luni l-au făcut pe acesta să spună că vor fi daţi oameni afară în perioada următoare. Deja avem acum discuţii despre îngheţarea angahărilor. Există o problemă la buget, în ţară sunt tot mai multe semnale pe care le primim că nu există bani pentru a se plăti pensii, situaţia bugetului este în acest moment dezastruoasă (...)”, a afirmat liberalul, într-o declaraţie de presă.

El a mai spus că şeful ANAF, Bogdan Stan, şi ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, ar trebui demişi.

„Pentru această execuţie bugetară dezastruoasă, în condiţiile de creştere eonomică, preşedintele ANAF ar fi trebuit să plece acasă de mult, dar a fost salvat, deşi Grindeanu a vrut să-l trimită acasă, a fost salvat de Liviu Dragnea, care l-a salvat a doua oară acum câteva zile, când premierul Tudose a vrut să îi ceară demisia. La câteva zile, poate în semn de recunoştinţă, preşedintele ANAF a trimis un control la cei de la Rise Project. Prea multe coincidenţe care arată că Liviu Dragnea a pornit o ofensivă puternică împotriva sectorului privat, împotriva companiilor private, împotriva anteprenoriatului (...)”, a completat senatorul.

Florin Cîţu a mai spus  că „dacă Liviu Dragnea şi PSD doresc să fie credibili, trebuie să îl demită pe preşedintele ANAF şi pe ministrul de Finanţe şi trebuie să revină asupra măsurilor din programul de guvernare, aceste creşteri de taxe care nu au fost în programul de guvernare iniţial şi votat de români”.

Senatorul a anunţat că luni va avea loc o dezbatere, la Parlament, la care vor fi invitaţi oameni de afaceri şi reprezentanţii partidelor parlamentare, pentru a discuta despre efectul acestor măsuri din programul de guvernare.

„PNL cheamă oameni de afaceri şi celelalte partide parlamentare luni, la o dezbatere la Camera Deputaţilor, unde vom dezbate exact aceste măsuri şi efectul pentru societate. I-am invitat şi pe cei de la PSPD şi pe cei de la ALDE să vină să-şi spună punctul de vedere. Trebuie să oprim ofensiva PSD împotriva sectorului privat”, a conchis Florin Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.