Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţine că România a reuşit, împotriva criticilor şi estimărilor apocaliptice, o creştere economică în termeni reali de 0.3% faţă de trimestrul 4 din 2019” şi se aşteaptă ca agenţiile de rating şi analiştii să corecteze estimările în perioada următoare. Cîţu afirmă că urmează luni dificile pentru economie, dar anunţă că vor fi luate toate măsurle pentru a diminua efectul crizei pandemiei asupra cetăţenilor şi firmelor. ”Pericolul cel mai mare pentru economia României şi pentru romani vine din Paralament. Proiectele populiste care reduc veniturile şi cresc cheltielile bugetare pot arunca Romania în HAOS economic”, afirmă ministrul Finanţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a postat, duminică, un mesaj pe Facebok intitulat ”Despre creşterea economică”, în care afirmă că ”sectorul privat în special, economia în general, a răspuns perfect măsurilor implementate de guvern încă din februarie pentru a reduce efectele pandemiei”.

”România a reuşit, împotriva tuturor criticilor şi estimărilor apocaliptice, o creştere economică în termeni REALI de 0.3% faţă de trimestrul 4 din 2019. Acest lucru se traduce într-o rată de creştere anuală de 2.7%. Am spus că aceasta creştere elimină TOATE scenariile apocaliptice promovate zilnic de propaganda socialistă. De ce? Simplu. Media estimărilor analiştilor pentru creşterea economică era de -0.9%. Asta estimau economiştii/analiştii. Am spus de nenumărate ori că este mult prea pesimist şi că pe baza modelelor macro pe care eu le folsosesc economia României s-ar putea să fie singura cu creştere economică din UE în primul trimestru. Este foarte important aceste detaliu cu estimările pentru că acum TOŢI analiştii/economiştii îşi vor reviziui estimările pe baza datelor REALE pentru primul trimestru. Scenariile apocaliptice se bazau pe o contracţie de -0.9% în primult trimestru care s-a dovedit GREŞITĂ”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, modelele agenţiilor de rating şi analiştilor ”au greşit în medie cu 1.2% şi acest lucru trebuie corectat”.

”Mă aştept să vedem estimările revizuite în perioada următoare”, a mai afirmat Cîţu.


Acesta susţine că ”nu trebuie să ne oprim aici”.

”Urmează luni dificile pentru economia României şi pentru români. Am crescut deficitul bugetar pentru a aloca mai mulţi bani către sănătate, şomaj tehnic, plata concediilor medicale, rambursare TVA anticipat, investiţii. Iar deficitul trebuie finanţat. Doar PSD creşte taxe şi nu plăteşte facturi pentru a diminua deficitul. În acelaşi timp criza din sănătate nu s-a terminat. Totuşi, Românii trebuie să ştie că acest guvern vă lua, că şi până acum, cele mai bune măsuri pentru a minimiza efectele negative ale crizei asupra bunăstării tuturor românilor. Cifrele pentru primul trimestru arată fară niciun dubiu că am luat TOATE masurile potrivite în acel moment”,  a mai afirmat Cîţu.

Ministrul Finanţelor susţine că va continua să administreze finanţele României ”cu responsabilitate şi precauţie”.

”Banii românilor trebuie direcţionaţi în acele sectoare ale economiei unde au cel mai mare randament. În acelaşi timp în fiecare luna fac o analiză de impact pe termen mediu şi lunga a relaţiei cheltuieli bugetare/ încasări. Dar, pericolul cel mai mare pentru economia României şi pentru romani vine din Paralament. Proiectele populiste care reduc veniturile şi cresc cheltielile bugetare pot arunca Romania în HAOS economic. Acest lucru trebuie să se oprească”, a încheiat Cîţu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.