Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, miercuri seară, că PSD plăteşte o campanie de negare a efectelor virusului SARS-CoV-2 şi a adăugat că cei care au lăsat rezervele statului goale ar trebui să răspundă penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost o campanie în care s-au băgat foarte mulţi bani şi foarte puternică. O văd peste tot. Nu cred că cineva, în special cu sigla PSD, nu cred că cineva postează lucruri pe gratis, nu sunt oameni în ziua de astăzi care fac lucruri gratis şi publicaţii online. Mă refer la PSD. Clar, a avut o campanie de a nega efectele acestui virus. Plăteşte o campanie de a nega efectele acestui virus, sunt cei care au spus în plină pandemie, când am vrut să prelungim starea de urgenţă prima oară, că nu este nevoie. A fost un act criminal, eram în plină pandemie”, a declarat Florin Cîţu, la Digi 24, miercuri seară.

Ministrul acuză adversarii politici că nu au dorit prelungirea stării de alertă.

”Nu au vrut să prelungească starea de alertă, au fost cei care au cerut de fiecare dată să nu se mai poarte mască în spaţiu public, ne dădeau exemple din alte ţări... Uite că virusul există, situaţia este gravă, sunt ţări în toată Europa care revin asupra acestor măsuri. Şi toată această campanie nu ajută. Ar trebui traşi la răspundere aceşti oameni. Şi am mai spus: dacă pesediştii nu s-ar ascunde în spatele declaraţiilor politice, cred că jumătate dintre ei erau astăzi în puşcărie”, a mai declarat ministrul.

Florin Cîţu mai spune că ar trebui să răspundă penal cei care au lăsat goale rezervele statului.

”Aştept în continuare instituţiile statului, să-şi facă datoria, să investigheze pe cei care au lăsat rezervele statului pe zero. Pentru că atunci când noi am venit toate erau toate pe zero. Cei care au lăsat rezervele statului pe zero trebuie să răspundă penal pentru aşa ceva”, a mai precizat Florin Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.