Premierul Florin Cîţu a declarat că legea salarizării nu va fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă, ci printr-un proiect de lege în Parlament a cărui procedură legislativă va fi încheiată până în sesiune din vară. Şeful Executivului a adăugat că la Ministerul Muncii se lucrează pe acest act normativ şi după ce va exista o variantă propusă de această instituţie, va fi o discuţie în coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Modificarea legii salarizării are un obiectiv mult mai mare decât sporurile. Legea salarizării trebuie să reflecte legătura directă şi transparentă între performanţă şi venit, ceea ce nu vedem astăzi. Acesta este obiectivul de la care pornim şi aşa vom merge. Cum va arăta şi cum vor fi aceste sporuri şi destinaţia lor vom vedea după ce vom avea legea salarizării. Se lucrează la Ministerul Muncii şi după ce vom avea o variantă la Ministerul Muncii bineînţeles că va fi o discuţie în coaliţie şi vom da dimensiunea finală a acestei legi”, a afirmat Florin Cîţu marţi la Parlament. 

Chestionat dacă exclude o OUG care să modifice legea salarizării, premierul a răspuns: „Nu va fi prin ordonanţă de urgenţă, va fi un proiect de lege care va trece prin Parlament. Până în sesiunea din vară o să fie în Parlament”.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că trebuie făcută o analiză foarte serioasă a sporurilor salariale, precizând că sunt unele fără justificare, precum cele pentru radiaţia antenei sau a calculatorului. El consideră că sporurile trebuie plafonate la maxim 20%. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.