Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat, marţi, la Buzău, că liberalii doresc în continuare ca investiţiile să fie la un nivel ridicat şi se vor lupta, astfel încât procentul de 7% din PIB prevăzut în Programul de guvernare să fie alocat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne pregătim pentru 2024, pentru alegeri, şi atunci trebuie să fie totul pregătit. În acelaşi timp, am discutat puţin despre situaţia politică, despre această Coaliţie în care suntem şi despre rolul PNL în această Coaliţie, care este foarte simplu şi foarte clar, acela de a promova mesajele liberale. Sunt lucruri pe care le-am spus de la început, în această Coaliţie de compromis în care suntem, aşa îi spun eu”, a declarat, marţi, la Buzău, Florin Cîţu, referindu-se la mesajele transmise liberalilor în prima sa vizită în judeţ după Congres.  

”Noi vrem, în continuare, să menţinem ritmul investiţiilor ridicat, în ultimii doi ani de zile am avut record după record, depăşind investiţiile din ultimii zece ani de zile, vrem să continuăm acest ritm. La început anului a fost o problemă, pentru că investiţiile nu sunt la nivelul la care trebuiau să fie. În programul de guvernare sunt la 7%, dar ele nu sunt în bugetate la 7% şi o să luptăm, în continuare, ca ele să fie la 7%”, a adăugat preşedintele PNL:  

Acesta a afirmat că intenţia preşedintelui de a creşte bugetul pentru apărare au fost un alt aspect abordat cu colegii.  

”A apărut şi ceea ce a cerut preşedintele Klaus Iohannis, ca să creştem, de anul viitor, cheltuielile pentru apărare la 2,5% din PIB şi am discutat şi despre acest lucru şi, bineînţeles, am vorbit despre reforme. Reforme pe care trebuie să le facă, în continuare, Guvernul pentru a accesa cele 30 de miliarde de euro, care vin prin acest program, PNRR. Reforme importante, reforme care ne definesc pe noi ca liberali: un sistem de pensii sustenabil, o salarizare care să fie legată de performanţă în sectorul public şi o reformă a administraţiei publice”, a mai transmis preşedintele PNL.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.