Preşedintele PNL Florin Cîţu a afirmat, joi, că mandatul Partidului Naţional Liberal nu s-a flexibilizat fiind acelaşi, pentru un guvern minoritar PNL-UDMR şi a arătat că are încredere că săptămâna viitoare vom avea Guvern, în cursul zilei de astăzi urmând să se stabilească portofoliile celor de la UDMR în Executiv. De asemenea, PNL se va reuni, vineri, în BPN şi BEX, pentru finalizarea programului de guvernare şi a Cabinetului Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PNL a spus că partidul nu şi-a schimbat mandatul, şi anume un guvern minoritar PNL-UDMR, şi a arătat că va fi un BEx şi un BPN mâine, la PNL.

”Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare. Ar trebui să fie votul săpătămâna viitoare. Se va negocia până în ultimul moment, a spus Cîţu.

Despre relaţia cu Nicolae Ciucă, Cîţu a spus că este foarte bună. ”Eu l-am propus. Am stat multe, multe ore împreună în aceste zile”, a mai arătat Cîţu, precizând că nu ştie dacă vor avea o întâlnire cu preşedintele astăzi.

”Domnu Ciucă trebuie să aibă discuţii pentru a convinge partidele să susţină în Parlament un Guvern minoritar. Eu revin la ce am spus, din primul moment când l-am propus pe domnul Ciucă. PNL a arătat că înţelege importanţa momentului prin care trece România. Până astăzi nu am văzut niciun act de concesie din partea PSD şi USR. Dacă nu vor să vină la guvernare, e foarte simplu, să voteze acest Guvern. Mie mi-e clar că doar PNL înţelege importanţa momentului prin care trece România. Nu vrea să intre la guvernare PSD, vrea să intre la guvernare, vrea un guvern de tehnocraţi. Cine îi mai înţelege?”, a declarat preşedintele PNL.

Potrivit preşedintelui PNL, acest guvern format din PNL, UDMR şi susţinut şi de minorităţi este ”cea mai largă susţinere pe care a putut să o obţină un guvern”.

”PSD nu a vrut la guvernare. Au spus de la începutul anului că nu vor la guvernare. E o fractură de logică acolo. Pe de altă parte, USR a ieşit de la guvernare. Acolo iarăşi e o fractură de logică. PNL a propus o altă persoană pentru funcţia de premier. Nu avem ce să discutăm alte variante. O să fie gata lista de miniştri până sâmbătă. Vom prezenta public. Cred că astăzi vom afla varianta finală pentru portofoliile celor de la UDMR”, a mai arătat Cîţu.

Despre reclamele plătite de PNL, în care este atacat USR-ul, Cîţu a răspuns: ”Eu am văzut pe contul de FB al USR reclame care mă atacă pe mine, aşa că nu ştiu la ce vă referiţi dumnevoastră”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.