Premierul Florin Cîţu a afirmat joi, la preluarea mandatului de ministru al Finanţelor de către Dan Vîlceanu, că a discutat cu acesta despre consolidarea fiscală şi să nu fie depăşit deficitul bugetar aprobat la începutul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Florin Cîţu a prezentat joi, câteva lucruri pe care le-a realizat în mandatul de interimar la Ministerul Finanţelor. 
 

“Am îndeplinit procedura de predare-primire a ministerului, după 45 de zile de interimat. Am rămas aici aproape 45 de zile. Câteva dintre lucruri care au fost blocate în prima parte a anului, au fost deblocate, e-facturare începe la 1 septembrie, Banca Naţională de Dezvoltare este în avizare, un proiect care a fost întârziat mult prea mult şi de care avem foarte mare nevoie. Am rămas cu o restanţă pe care va trebuie să o preia domnul ministru, acel grup de lucru care se va ocupa de soluţia pentru companiile financiare de stat, ce vom face cu aceste companii de stat în perioada următoare, pentru că Banca Naţională de Dezvoltare va prelua foarte multe dintre atributele acestor instituţii”, a declarat Florin Cîţu.
El a mai precizat că a mai discutat cu Dan Vîlceanu şi despre consolidarea fiscală şi deficitul bugetar.
“Da, lucrurile vor merge în perioada următoare mai bine, în acelaşi timp am discutat despre consolidarea fiscală, despre lucrul la care ţin foarte mult să nu depăşim deficitul bugetar şi să ne menţinem în strategia fiscal-bugetară aprobată la începtul anului, cu un deficit bugetar care să ajungă sub 3 la sută în 2024. Sunt lucruri pe care le-am transmis domnului ministru şi la care ţin foarte mult”, a explicat Florin Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.