Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, la întâlnirea cu primarii de municipii, că trebuie discutată situaţia cheltuirlilor şi a gradului de colectare, întrucât, în jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale, veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile. ”În acelaşi timp, rata de colectare nu este unde ar trebuie să fie”, a afirmat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi în România sunt jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale unde veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile. Ăsta nu este un model sustenabil şi trebuie să vedem cum găsim o soluţie aici. În acelaşi timp, rata de colectare, în foarte multe dintre UAT-uri nu este unde ar trebuie să fie”, a declarat, luni, premierul Florin Cîţu, la întâlnirea cu primarii de municipiuu.

Cîţu a precizat că trebuie o reformă a cheltuielilor şi a gradului de colectare.

”Există un fond de dezvotare în PNRR care are resurse pentru toate UAT-urile din Romnia. Sunt 2,1 miliarde de euro care vor veni prin proiecte către dmneavoastră”, a mai declarat Cîţu, precizând, însă, că trebuie stabilite criteriile pe baza cărora vor putea fi accesate fondurile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.