Premierul Florin Cîţu exclude categoric că ar exista probleme în coaliţia de guvernare. ”Este o coaliţie în care sunt diferite obiective, dar aceleaşi principii până la urmă”, a declarat, joi seară, Florin Cîţu, adîugând că nu este deranjat că există discuţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Cîţu a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, dacă scârţâie coaliţia de guvernare şi a afirmat: ”În niciun caz. Este o coaliţie în care sunt diferite obiective, dar aceleaşi principii până la urmă. Nu mă deranjează că sunt discuţii. Ştiţi bine cât am stat noi să facem bugetul, în coaliţie, dar a ieşit un buget foarte bun până la final. Avem un buget foarte bun în care toate ministerele şi-au primit exact ce îşi doreau pentru a avea investiţii”.

Cîţu afirmă că ”discuţii vor exista tot timpul, chiar şi în acelaşi partid”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Vă spun că anul trecut, când eram la guvernare cu Partidul Naţional Liberal, bugetul, rectificările bugetare erau lucrurile cele mai complicate şi eram ministrul Finanţelor şi e complicat să îi faci fericiţi pe toţi, dar până la urmă veneam cu o soluţie şi mergeam mai departe. La Bucureşti s-a găsit o soluţie (referotare la buget – n.r), se va găsi şi la Iaşi, se vor găsi peste tot, coaliţia nu scârţâie”, a mai afirmat premierul.

Acesta consideră că ”lupta nu este să faci bugetul, este implementarea bugetului”.

”Acolo apar problemele şi de aceea, în legea bugetului de anul acesta , pentru a-i motiva pe miniştri este un articol care spune foarte  clar: cine nu îşi face execuţia bugetară, bugetul va fi ajustat. Trebuie să înşelegem, când facem un buget cu deficit, trebuie să luăm resurse de undeva, resursele le luăm din împrumuturi. Eu nu îmi permit să iau împrumuturi de pe piaţă ca la finalul anului să nu se execute bugetul, să îi dau înapoi. Presiunea este foarte mare pe miniştri să îşi execute bugetul”, a mai declarat Cîţu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.