Premierul Florin Cîţu a refuzat, miercuri, să precizeze dacă analiza execuţiei bugetare pe care o face în această perioadă va duce la remanieri. ”Deciziile pe care le iau le prezint public în ceea ce priveşte remanierile”, afirmat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, despre analiza execuţiei bugetare pe care a anunţat că o face în această perioadă şi a afirmat: ”Spuneam – ca să fie foarte clar – că pot să fac această evaluare, pe care am prezentat-o astăzi colegilor mei. Tot Cabinetul era acolo şi am vorbit despre ea”.

Întrebat dacă această analiză va duce la remanieri, premierul a răspuns: ”Nu pot să comentez aceste lucruri. Deciziile pe care le iau le prezint public în ceea ce priveşte remanierile de fiecare dată”.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, într-o postare pe Facebook, că rectificarea bugetară va începe cu o analiză a execuţiei bugetare pe fiecare minister în parte, care va fi prezentată public.

El a adăugat că a solicitat ministerelor care, în prima jumătate a anului nu au cheltuit banii ceruţi, să vină cu argumente solide şi să ofere asigurări că în următoarele 6 luni se va îmbunătăţi execuţia bugetară.

”Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic”, a spus şeful Guvernului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.