Premierul Florin Cîţu afirmă că împrumuturile pentru investiţii ”sunt ok”, pentru că produc valoare adăugată. El afirmă că, deşi România se va împrumuta pentru implementarea proiectelor din PNRR, datoria publică va scădea sau va rămâne constantă, dacă PIB creşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Cîţu a fost întrebat, joi, cu cât va creşte datoria publică odată cu împrumuturile pentru implementarea proiectelor din PNRR şi a afirmat: ”Dacă PIB va creşte mai mult decât creşte datoria publică, va scădea, de fapt (...) Dacă te împrumuţi pentru investiţii este ok şi ceea ce facem prinp PNRR ne împrumutăm pentru investiţii nu pentru consum”.

Premierul afirmă că investiţiile adaugă valoare.

”Doar prin investiţii poţi avea creştere economică durabilă, sustenabilă, fără inflaţie. Nu ne împrumutăm pentru consum şi eu spun că este posibil ca datoria publică să scadă sau să rămână constantă”, a adăugat premierul.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.