Liderul PNL Florin Cîţu a anunţat că va fi o singură propunere de premier din partea unei coaliţii PNL-PSD, nu va merge fiecare partid cu câte o nominalizare de prim-ministru. Liderul liberalilor a adăugat că PNL doreşte să dea primul premierul, dacă va fi o rotaţie a partidelor privind funcţia de şef al Guvernului. Marcel Ciolacu a precizat că PSD a hotărât să fie de acord ca funcţia de premier să fie deţinută prin rotaţie de ambele formaţiuni care vor compune coaliţia de guvernare şi anule PSD şi PNL, însă social-democraţii aşteaptă ca liberalii să ia o decizie prin care să accepte ca prim-ministrul să fie prin rotaţie, iar apoi vor avea loc negocieri cu privire la numele persoanei care va conduce noul Executiv.El a adăugat că este exclus ca Nicolae Ciucă să fie premier în următorii 3 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE Ciolacu: În PSD există decizia că se poate merge prin rotaţie cu premierul. Aşteptăm de la PNL o decizie. Nicolae Ciucă să vină prim-ministru pentru următorii 3 ani este exclus

„PNL, noi vrem să dăm primii premierul. De la PNL (întrebat dacă sunt două variante de premier din partea liberalilor – n.r.)? Hai să fim serioşi”, a afirmat Florin Cîţu, marţi la Parlament.

El a mai spus că „împreună cu cei de la PSD trebuie să găsim o variantă şi să mergem cu o propunere”.

„Împreună cu cei de la PSD trebuie să găsim această variantă şi mergem împreună. Această coaliţie trebuie să meargă cu numele de premier. Este vorba de coaliţie, este un premier al coaliţiei. Nu va merge PNL cu un premier la Cotroceni. Asta e soluţia cu care vom merge. Nu o să mergem fiecare partid cu o variantă de premier”, a completat Cîţu. 

Întrebat dacă a discutat recent cu şeful statului, liderul PNL a replicat: „Nu vă spun când discut cu domnul preşedinte”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.