Premierul Florin Cîţu afirmă că rezultatele campaniei de vaccinare se văd, întrucât România are o rată de infectare foarte mică, dar spune că trebuie continuată vaccinarea pentru a atinge imunizarea colectivă. ”Va trebui să atingem această rată de imunizare, sper să nu o atingem cu persoane îmbolnăvite”, a afirmat premierul, precizând că nu s-ar justifica un val patru în România, având în vedere că vaccinul este disponibil peste tot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În România suntem victimele propriului succes. Am avut o campanie de vaccinare care a pornit puternic şi am început să avem rezultate şi ele se văd în numărul de persoane infectate, a declarat, marţi seară, la TVR 1, Florin Cîţu.

Premierul a afirmat că autorităţile îşi doresc cât mai puţine persone infectate.

”Astăzi România are o rată de infectate foarte, foarte mică”, a declarat premierul, precizând că greşesc cei care cred că nu mai trebuie să se vaccineze pentru că numărul de infectări este mic.

”Va trebui să atingem această rată de imunizare, sper să nu o atngem cu persoane îmbolnăvite (...) Tot ce poate să facă Guvernul am făcut”, a adăugat Florin Cîţu.

Premierul afirmă că un val patru nu se justifică în România.

”Faptul că avem posibilitatea să ne vaccinăm oricând, oriunde, cu ce vaccin dorim nu justifică un val patru în România”, a mai declarat premierul.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că aproape 24.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, majoritatea primind doza de rapel.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.