Preşedintele PNL Florin Cîţu a afirmat, miercuri, despre nemulţumirile PSD privind Ordonanţa pe energie, care nu se aplică şi facturilor din luna ianuarie, că orice modificare se poate face în Parlament. El a precizat că este de acord cu orice variantă, dacă este legală şi a ţinut să precizeze că ”avem o Constituţie care spune că e mai complicat să te duci retroactiv”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost şedinţă de Guvern, în şedinţa de Guvern există un act normativ care o procedură, avize, au venit avizele şi a fost aprobat. Dacă există alte variante şi alte soluţii legislative, ele pot fi discutate în Parlamentul României, pentru orice Ordonanţă”, a spus Florin Cîţu, la sediul partidului, precizând că varianta care a fost aprobată de Guvern a fost cea care a avut avizele necesare. 

Preşedintele PNL a precizat că, dacă cei de la PSD doresc să facă amendamente, o pot face în Parlament. 

”Eu nu am participat la şedinţa de Guvern, nu ştiu dacă PSD a participat la şedinţa de Guvern, şi are un comunicat, şi se poate face, cu siguranţă se va face în Parlamentul României, şi este legal”, a mai spus Cîţu. 

Întrebat dacă el este de acord ca aceatsă compensare a facturilor să se facă şi pentru luna ianuarie, preşedintele PNL a precizat că el este de acord cu singurul asterisc, să fie legal. ”Nu să fie apoi atacat la CCR şi să îi punem pe oameni să plătească banii înapoi”, a continuat Cîţu, precizând că este de acord să meargă şi în noiembrie, dar ”avem o Constituţie care spune că e mai complicat să te duci retroactiv”. 

Florin Cîţu a arătat că nu a discutat cu Marcel Ciolacu despre aplicarea OUG-ului şi pentru facturile din luna ianuarie. ”Am discutat despre ce vom face în viitor”, a spus el. 

Despre revenirea la piaţa reglementată, cerută de PSD printr-un comunicat oficial, Florin Cîţu a afirmat că el preferă să vină cu soluţiile în coaliţie şi apoi să le discute, şi nu să arunce în spaţiul public întâi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.