Preşedintele PNL, fostul premier Florin Cîţu, afirmă, marţi, după ce INS a anunţat că economia României a crescut în anul 2021, că este o creştere mai mare cu 1,3 puncte procentuale decât estimările iniţiale. ”Ceea ce era de demonstrat”, a adăugat liderul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”INS confirmă ce spuneam despre creşterea economică pentru 2021 acum câteva săptămâni. Mai mare cu 1.3 puncte procentuale decât estimările iniţiale. QED ( Quod erat demonstrandum – Ceea ce era de demonstrat – n.r.)”, a scris, marţi, pe Facebook, Florin Cîţu.  

Produsul Intern Brut (PIB) al României a crescut în anul 2021 cu 5,9%, comparativ cu anul 2020, la 1.179 miliarde lei preţuri curente. În trimestrul IV 2021, PIB-ul a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,1%1 comparativ cu trimestrul III 2021, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). 

Florin Cîţu, fost premier şi fost ministru de Finanţe, a vorbit, în repetate rânduri, despre creşterea economică şi revenire după pandemia de coronavirus.  

”Creşterea economică este mai mare decât cea bugetată. Bugetată, a fost o creştere reală de 4,6%, iar acum avem o creştere de 5,6% pentru 2021. Eu vă spun că sunt date parţiale, cred că se va duce spre 6% creşterea economică. (..) Eu vă spun că sunt parţiale şi estimările mele arată o creştere spre 6%, în 2021, chiar dacă rămâne la 5,6%, coricum este un punct procentual peste ce am avut în buget, deci veniturile la buget sunt mai mari, oricum, faţă de anul trecut”, declara, în 15 februarie, preşedintele PNL. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.