Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi, că reformele prevăzute în PNRR nu sunt cerute de către Comisia Europeană, ci sunt reforme prevăzute în Programul de guvernare, despre care s-a discutat. ”Dacă nu se atinge o anumită bornă şi o anumită reformă este legată de sume, bineînţeles că nu pot fi alocate acele sume”, a afirmat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Cîţu a fost întrebat, joi, despre reformele din PNRR şi a precizat că acestea au termene clare de realizare.

”Legea pensiilor trebuie să intre în vigoare în primul trimescu din 2023 (...) aşa este cu toate reformele. Reformele nu sunt cerute de Comisia Europeană, reformele din PNRR. Sunt reforme pe careşi le-a asumat această coaliţie de guvernare  în Programul de guvernare (...) Nu sunt reforme noi, sunt reforme despre care am vorbit de fiecare dată şi toate au acest borne”, a declarat premierul.

Întrebat dacă vom pierde bani în cazul în care reformele nu vor fi realiate, Cîţu a afirmat: ”E adevărat, da, dacă nu se atinge o anumită bornă  şi o anumită reformă este legată de sume, bineînşeles că nu pot fi alocate acele sume”.  

PNRR este în proces de evaluare la Comisia Europeană

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.