Florin Cîţu a declarat, întrebat despre faptul că Vlad Voiculescu a afirmat că nu a scăzut numărul de paturi la ATI, că a vorbit despre cifrele oficiale, aşa cum i-au fost prezentate. Premierul a adăugat că a solicitat Inspecţiei Sanitare să verifice spitalele pentru a vedea care este situaţia reală. Reacţia vine în contextul în care ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu spunea, întrebat despre reducerea numărului de paturi ATI la care făcea referire prim-ministrul, că „Paturile nu au dispărut. (...) Nici măcar un singur pat de terapie intensivă nu a dispărut prin magie în ultimele luni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu am prezentat datele oficiale aşa cum mi-au fost prezentate, dar am cerut Inspecţiei Sanitare să meargă în fiecare spital să vadă exact situaţia reală a spitalelor. Încă aştept rezultatele acestei inspecţii”, a explicat Florin Cîţu, întrebat despre declaraţiile lui Vlad Voiculescu care sunt diferite faţă de opinia premierului.

Şeful Guvernului a adăugat, referitor la raportul corpului de control că: „Aşa cum am prezentat raportul Corpului de Control pentru Matei Balş, când a fost gata, îl voi prezenta şi pe celălalt, când o să fie gata”.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat, marţi, că sunt 1.400 de locuri de ATI pentru pacienţii cu coronavirus şi vor fi operaţionalizate în scurt timp alte 190. Voiculescu precizează, însă, că nu paturile în sine sunt problema, ci resursa umană, care este limitată. „Oamenii sunt obosiţi, în spitale avem nevoie de o gură de aer”, a afirmat ministrul făcând apel la respectarea regulilor în continuare.

Întrebat despre reducerea numărului de paturi ATI la care făcea referire premierul, Voiculescu a precizat: „Paturile nu au dispărut. (...) Nici măcar un singur pat de terapie intensivă nu a dispărut prin magie în ultimele luni”.

Tot marţi, prim-ministrul Florin Cîţu a precizat că este necesar să crească urgent numărul de paturi la secţiile de terapie intensivă la 1.600 şi a adăugat că există resursele necesare la Ministerul Sănătăţii pentru ca acest lucru să se întâmple.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.