Premierul Florin Cîţu afirmă, miercuri, că salariul minim sau orice alt vent ar trebui legat de productivitate, nu de valoarea coşului e consum, aşa cum cer sindicaliştii. ”Asta este ceea ce se întâmplă în economie şi aşa funcţionează peste tot în lume”, afirmă premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forin Cîţu a fost întrebat, miercuri, despre cererea sindicaliştilor Cartel Alfa ca salariul minim să fie corelat cu coşul de consum şi a afirmat: ”Eu am spus întotdeuna că salariul minim, sau orice venit, ar trebui să fie legat de productivitate. Aşa aş vrea să fie şi salarul minim”.

Întrebat despre faptul că salariul minim este mult mai mic ecât coşul de consum, premierul a afirmat: ”Salariul, munca este legată de poductivitate. Asta este ceea ce se întâmplă în economie şi aşa funcţionează peste tot în lume”.

Sindicaliştii Cartel Alfa au transmis, luni, că salariul minim trebuie calculat în funcţie de coşul minim de consum lunar. ”Lunar, un român are nevoie în medie de 2.818 lei net pentru un trai decent. Salariul minim este aproape jumătate din acea valoare”, au transmis sindicaliştii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.