Senatorul PNL Florin Cîţu îi transmite ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să fie "mai vigilent" cu Darius Vâlcov, spunând că s-ar putea ca acesta "să dea drumul" fără să îl anunţe proiectului vizând plafonarea preţului gazelor. Cîţu se întreabă dacă proiectul, postat de Ministerul Finanţelor şi apoi retras, ar putea fi o acţiune făcută pentru cineva care trebuia să vândă acţiuni şi apoi să cumpere mult mai multe, dar la un preţ mai mic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După ce în ultimele două săptămâni ne-ai povestit despre câte în lună şi în stele, culminând cu conflictul tău cu Mişa, te-ai “hotărât”, în sfârşit, să retragi proiectul care plafona preţul gazelor din producţia internă. Ai înţeles şi tu că este o tâmpenie să încerci să plafonezi preţuri, o măsură comunistă, într-o economie de piaţă. Mai ales după ce România s-a angajat prin Tratatul de Aderare să liberalizeze toate preţurile. Eugen, doar competiţia, productivitatea, oferta mai mare scad preţul unui produs. Nu statul. Ok, şi criza economică scade preţurile temporar, dar nu cred că tu recunoşti public că vine o criză economică de proporţii. Încă", scrie Cîţu Într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook şi intitulat Eugen “Pinocchio” Teodorovici.

De asemenea, Câţu îi transmite lui Teodorovici că trebuie să fie "mai vigilent" cu Darius Vâlcov.

"S-ar putea că Valcov să dea drumul acestui proiect fără să te anunţe şi pe tine. Aşa că, dragă Eugen, pentru că ai debutat în politică ca PNL-ist, îţi dau un sfat gratuit - Ignoră telefonul şi convorbirea cu Daddy, fă-ţi curaj şi dă-l afară pe Mişa. Nu vei mai fi aşa tensionat", .  

El se întreabă dacă proiectul privind plafonarea gazelor, postat de Ministerul Finanţelor şi apoi retras, ar putea fi o acţiune făcută pentru cineva care trebuia să vândă acţiuni şi apoi să cumpere mult mai multe, dar la un preţ mai mic.  

"P.S. Scenariu pentru ASF şi chiar DIICOT. Un ministru şi un consilier de stat fac declaraţii despre plafonarea preţului unui produs care înseamnă profit mai mic pentru companii listate la bursă. Piaţa nu reacţionează pentru că cei doi nu sunt credibili. Pentru că ei nu sunt convingători pun pe site-ul ministerului un proiect de lege care să susţină declaraţiile publice. Acum piaţa îi ia în serios, reacţionează şi preţul acţiunilor companiilor respective se prăbuşeşte. După ce a scăzut preţul, ministrul şi consilerul de stat “se răzgandesc” şi scot proiectul de lege de pe site-ul ministerului. Preţul acţiunilor începe din nou să crească. Poate această să fie o acţiune făcută pentru cineva care trebuia să vândă acţiuni şi apoi să cumpere mult mai multe dar la un preţ mai mic?", adaugă senatorul liberal.

Ministerul Finanţelor a anunţat, miercuri că propune plafonarea la 55 lei/Mwh a preţului gazelor naturale din producţia internă la producători până la data de 30 iunie 2021, afirmând că o astfel de măsură este necesară pentru "eliminarea efectelor negative asupra consumatorilor casnici, având în vedere că după 1 aprilie 2017 s-a liberalizat complet preţul de vânzare a gazelor naturale, iar tendinţa de creştere a fost continuă şi constantă".

Ministerul a postat pe site şi un proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens, iar vineri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că proiectul a fost retras de pe site, spunând că acest subiect va fi discutat atunci când ”toţi vom fi pregătiţi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.