Premierul Florin Cîţu a declarat că bugetul este în curs de avizare şi după ce va primi toate avizele necesare va fi aprobat în şedinţa de Guvern. El a mai spus că la Ministerul Sănătăţii nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveşte creditul bugetar, însă la creditul de angajament este o schimbare care să permită instituţiei să încheie contracte şi să efectueze plăţi în restul anului. Şeful Executivului a adăugat că sunt câteva modificări minore în buget cu privire la autorităţile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bugetul este construit exact pe acelaşi principiu de anul trecut. Investiţiile sunt pe primul loc, investiţii mai mari ca anul trecut, când a fost record. Bugetul este în avizare şi aşteptăm avizele. După aceea va fi aprobat în şedinţa de Guvern. În ceea ce priveşte Ministerul Sănătăţii, la creditul bugetar nu s-a modificat nimic, la credit de angajament cred că este o modificare pentru a permite Ministerului Sănătăţii să facă contracte şi apoi plăţi în restul anului. Dacă sunt modificări, sunt minore. În ceea ce priveşte autorităţile locale poate că sunt ceva modificări, dar bugetul rămâne cu acel deficit de 7.16%. Dacă va mai fi ceva în ziua următoare, vom vedea dar nu cred că mai e ceva material”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat marţi dacă au mai fost făcute modificări la proiectul de buget pentru 2021, comparativ cu varianta pusă în dezbatere publică.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.