Liderul PNL Florin Cîţu a declarat luni seară că BEx i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat, ur,âd să fie propusă BPN flexibilizarea mandatului şi iniţierea de negocieri cu toate partidele democratice. La rândul său, Nicolae Ciucă a declarat că a sperat că va reuşi să cristalizeze o soluţie politică, făcând apel la partide pentru maturitate şi responsabilitate politică pentru a găsi o majoritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ciucă îşi depune mandatul de premier desemnat - USR susţine refacerea coaliţiei de guvernare USR-PNL-UDMR şi va propune mecanism clar de luare a deciziilor care să asigure un guvern stabil şi o majoritate funcţională până în 2024

”BEx i-a propus domnului Nicolae CIucă, premier desemnat, să depună mandatul de premier dsemnat. A fost o decizie a BEx. A doua decizie  de a propune BPN - mâine o să fie un BPN în format fizic - de a flexibiliza mandatul PNL şi de a începe negocieri cu toate forţele democratice din Parlamenul României pentru formarea unei majorităţi. Mâine seară vom stabili detalii - echipe de negociere”, a precizat Cîţu după şedinţa conducerii lberale.

Florin Cîţu a argumentat că au fost trei consultări şi de fiecare dată decizia partidului nu a fost de a flexibiliza.
”Acesta este momentul în care s-a ajuns la această discuţie. Mâine vom vedea în BPN, mâine vedem care este decizia”, a adăugat preşedintele PNL.
El a precizat că PNL va lua o decizie pentru propunerea de premier.
”Data trecută şiţi că eu am făcut propunerea. Vom vedea în funcţie şi de negocieri care va fi propunerea de premier”, a subliniat Cîţu.

La rândul său, Ciucă a explicat că a sperat că va reuşi să cristalizezw o soluţie politică.

”Aşa cum am afirmat inclusiv sâmbătă, am pornit în toate demersurile de la realitate, şi realitatea matematică este cea pe care o cunoaştem. Am sperat că voi reuşi să cristalizez o soluţie politică astfel încât să primesc acordul pentru un guvern minoritar în Parlament”, a spus Ciucă, după şedinţa partidului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.