Premierul Florin Cîţu a precizat, cu privire la faptul că Parlamentul European a aprobat Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă prin care România va putea atrage peste 30 miliarde de euro, că fondurile vor fi valorificate pentru finanţarea investiţiilor în infrastructură, digitalizare, economia verde şi reforme structurale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Salut votul din Parlamentul European privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, prin care România va putea atrage peste 30 de miliarde de euro. Sunt fonduri importante pentru redresarea economiei afectate de criza sanitară. Îi vom valorifica cu atenţie pentru finanţarea investiţiilor în infrastructură, digitalizare, economia verde şi reforme structurale.
 
Din banii la care România va avea acces prin acest mecanism financiar european, vom finanţa şi construcţia de noi spitale, precum şi modernizarea şi extinderea celor existente.
 
Vrem să finalizăm în Guvern cât mai curând Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, astfel încât România să aibă acces într-un termen cât mai scurt la această finanţare europeană”, a precizat Florin Cîţu, potrivit unei postări de miercuri pe pagina de Facebook a Guvernului. 
 
Parlamentul European a aprobat Mecanismul de redresare şi rezilienţă în valoare de 672,5 miliarde de euro, conceput pentru a ajuta ţările Uniunii să combată efectele pandemiei de COVID-19.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.