Premierul interimar, preşedintele PNL Florin Cîţu, anunţă că nu va face parte din viitorul Executiv şi exclude posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD. ”Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine, împreună cu USR, este clar că aici nu există compatibilitate”, afirmă Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Cîţu a anunţat că nu va face parte din viitorul Executiv, dar lucrează împreună cu premierul desemnat pentru conturarea unei majorităţi care să susţine Guvernul.  

Întrebat dacă exclude ca, după perioada de tranziţie, PSD şi PNL să intre împreună la guvernare, Cîţu a afirmat: ”Moţiunea, tot Congresul din 2021, a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine, împreună cu USR, este clar că aici nu există compatibilitate. În ceea ce priveşte viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: noi  suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt compatibile cu ceea ce a spus PSD până acum”.  

Cîţu a făcut apel la responsabilitate din partea partidelor pentru a depăşi această situaţie dificilă cu un guvern cu puteri depline.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.