Preşedintele USR, Dacian Cioloş a declarat, luni, la Parlament, despre o posibilă susţinere a unui guvern condus de Florin Cîţu, dacă Guvernul său pică la vot, că deocamdată USR va vota Guvernul USR, el precizând că este o perioadă de criză şi nu e cazul să stea la poveşti şi la basme, la gura sobei şi nici să comenteze ce vizează noaptea sau ziua un politician sau altul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”USR ia în calcul să voteze guvernul propus de USR, pentru că asta este realitatea în momentul de faţă. Restul, sunt poveşti”, a spus Cioloş despre varianta de a accepta un Guvern condus de Florin Cîţu, în cazul eşecului guvernului său la votul din Parlament.

”Haideţi să ieşim din zona de poveşti şi să ne întoarcem la realitate, pentru că suntem în criză. Nu suntem la gura focului, să ascultăm poveşti nemuritoare, sau mai rău, să ascultăm basme. Noi trebuie să luăm decizii rapide. Deci vorbim acum de o propunere de guvern, care e aici, şi un program de guvernare, nu de ce visează noaptea sau ziua un politician sau altul”, a mai spus Dacian Cioloş, după ce a depus în Parlament Cabinetul şi programul de guvernare.

Liderul USR a fost întrebat dacă ia în calcul să formeze o majoritate alături de PNL şi UDMR pentru Florin Cîţu dacă nu obţine un vot învestitură.

“Nu eu îi creez o majoritate lui Florin Cîţu, că nu e treaba mea. Eu vin cu o propunere de Guvern şi un program de guvernare şi am luat această decizie de acum câteva zile, când PNL nu a făcut nici măcar o propunere de premier. Daţi-mi voie să nu mai răspund la aceste întrebări, întrebaţi-i pe cei de la PNL ce au de gând să facă, eu am încercat şi noi am încercat până în ultimul moment să fim deschişi la discuţii şi să găsim variante acceptabile prin care să construim această majoritate, de acum înainte mergem cu acest proiect, vom vedea care va fi votul în Parlament şi din a doua zi vom anunţa care va fi abordarea noastră”.

Despre posibilitatea de a se ajunge la alegeri anticipate, Dacian Cioloş a spus că nu e cazul să voebească acum despre acest lucru, ci la sfârşitul săptămânii, în funcţie de ce se întâmplă în Parlament.

”Haideţi să discutăm despre asta la sfârşitul săptămânii, după ce vom avea un rezultat pentru ce am propus noi acum. Răspunsul cadru este că noi, USR, suntem un partid responsabili, şi vom lua totdeauna în discuţie orice soluţie care să ducă la ieşirea din criză”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.