Premierul Dacian Cioloş i-a răspuns, sâmbătă, pe Facebook, unei persoane care i-a cerut să se întoarcă la Bruxelles, transmiţându-i să nu aibă nicio grijă, pentru că nu pleacă nicăieri şi adăugând că mai are treabă aici. El i-a răspuns şi unei doamne care i-a atras atenţia că în învăţământ se cer în continuare copii legalizate, premierul arătând că ”reflexele proaste se schimbă mai lent decât deciziile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul comentariu la care a reacţionat primul-ministru a fost al unui tânăr care i-a scris: ”Mergeţi înapoi la Bruxelles!”. 

Dacian Cioloş i-a răspuns: ”Nicio grijă, nu merg nicăieri. Mai am treabă aici”. 

Premierul i-a răspuns şi unei doamne care i-a reclamat că în învăţământ se cer în continuare copii legalizate şi că nu se simplifică deloc procedurile, din contră. 

Dacian Cioloş a întrebat-o unde anume s-a întâmplat acest lucru şi a adăugat că ”ministrul a dat deja Ordin pentru schimbarea procedurii”.

”Puteţi refuza să daţi copie legalizată şi să-i trimiteţi pe cei care vă cer asta la ministru. Din păcate, reflexele noastre proaste se schimbă mai lent decât deciziile”, a mai spus prim-ministrul.  

Comentariile premierului au fost făcute la o postare a sa referitoare la deciziile Executivului privind debirocratizarea.

”La numai două luni de la adoptarea primului pachet pentru simplificare, începem să vedem primele rezultate: mai puţine documente pe care oamenii trebuie să le aducă la instituţii, mai puţine drumuri la ghişee, mai puţine cheltuieli. Am discutat ieri cu miniştrii în cadrul unei şedinţe de Guvern suplimentare despre progresele făcute, pentru că există progrese in mai multe domenii: eliminarea cerinţei de depunere a copiilor legalizate după documente, acceptarea copiei după buletin în format electronic, solicitarea cazierului de către instituţii direct unităţilor de poliţie”, a scris Cioloş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.