Mişcarea România Împreună (RO+) cere partidelor din coaliţia guvernamentală şi Guvernului "să înceteze imediat" orice acţiune politică sau de propagandă care poate duce la scoaterea ţării noastre din Uniunea Europeană, afirmând că, în mod programatic, PSD şi aliaţii săi politici au deturnat România de la traseul european şi s-au folosit fără niciun scrupul de mijloacele democratice pentru a compromite angajamentele ţării noastre la nivel european, singura dorinţă a celor de la putere fiind de a provoca o ruptură între ţara noastră şi Uniunea Europeană, pentru a putea scăpa de puşcărie. Dacian Cioloş, preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, spune că s-a renunţat la orice urmă de responsabilitate politică pentru viitorul României şi a fost lansată campania ROEXIT, prin care se cere retragerea noastră din Uniunea Europeană, fiind evident că există un plan bine pus la punct, la care se lucrează de multă vreme şi în care au fost atraşi şi oameni de bună credinţă cu ajutorul unor false pretexte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul premier Dacian Cioloş spune că nimeni din România nu a mandatat PSD, pe Liviu Dragnea, pe Viorica Dăncilă sau europarlamentarii acestui partid şi pe cei de la ALDE să provoace retragerea ţării noastre din Uniunea Europeană, el invocând luări de poziţii incalificabile pentru un demnitar sau pentru un reprezentant al României, minciuni şi propagandă pe bandă rulantă din partea PSD cu un singur scop - acela de a-şi scăpa clienţii politici de răspunderea pentru fraudarea bugetului de stat al României. 

"În acest moment, s-a renunţat la orice urmă de responsabilitate politică pentru viitorul României şi a fost lansată campania ROEXIT, prin care se cere retragerea noastră din Uniunea Europeană. Este evident că în spatele ei există un plan bine pus la punct, la care se lucrează de multă vreme şi în care au fost atraşi şi oameni de bună credinţă cu ajutorul unor false pretexte. Îi îndemn pe toţi cetăţenii României să nu cadă în această capcană şi să înţeleagă că tot ce se petrece astăzi nu are legătură cu credinţele sau cu orientările noastre politice. În aceste zile, decidem dacă România va mai fi sau nu parte a Uniunii Europene“, declară Dacian Cioloş.

Membrii fondatori ai Mişcării România Împreună fac apel la români să chibzuiască şi să ia decizia corectă în zilele care urmează, arătând că trebuie salvată România, nu marotele închipuite ale unei clase politice corupte.

"De-a lungul istoriei, România a pierdut teritorii, iar românii au fost despărţiţi de fraţii lor prin cortine de fier trasate aleatoriu. Astăzi suntem în situaţia de a construi singuri în jurul nostru o cortină de fier, plină de ură şi de nemulţumire, manipulaţi de o clasă politică disperată de frica de puşcărie. Dacă vom alege să îi salvăm pe Liviu Dragnea şi pe acoliţii săi, vom alege să ne despărţim de fraţii şi de surorile noastre care au plecat din ţară de frica sărăciei, impusă chiar de această clasă politică. Vom separa familii, vom despărţi părinţii de copiii lăsaţi în ţară, vom pune o barieră închipuită între noi. Membrii fondatori ai Mişcării România Împreună fac un apel către toţi cetăţenii ţării noastre pentru a chibzui şi a lua decizia corectă în zilele care urmează. Ce avem de salvat este România, nu marotele închipuite ale unei clase politice corupte", mai arată reprezentanţii Mişcării România Împreună.

Ei mai spun că cei care cred că fac un gest de credinţă şi de salvare a familiilor din ghearele unui pericol închipuit de manipularea politică trebuie să înţeleagă că vor izola România, vor renunţa de bunăvoie la câştigurile democraţiei din ultimii ani pentru a salva averile ilicite ale unor politicieni şi vor construi ziduri de trecut între noi, românii.

"Nu avem o dispută între conservatori şi progresişti, între dreapta şi stânga. Avem datoria de a decide între România în Europa şi România în afara Europei, lăsată pradă unor politicieni corupţi şi ticăloşi", adaugă Mişcarea România Împreună.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.