Fostul premier Dacian Cioloş afirmă că ordonanţa de urgenţă dată de Guvernul Dăncilă prin care se introduc noi taxe e un act de iresponsabilitate politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Decizia luată azi de guvern prin adoptarea OUG privind modificarea Codului Fiscal nu va creşte salariile şi pensiile, nu va aduce bunăstare, va crea însă premisele unor măriri de preţuri în lunile care vin. Un guvern responsabil nu-şi bate joc de contribuabili, nu aruncă în aer bursele, nu pune cetăţeanul în faţa faptului împlinit. Actul de guvernare este un act de maximă responsabilitate, pentru că de el depinde echilibrul întregii societăţi”, afirmă Dacian Cioloş.

El spune că ”ordonanţa de urgenţă dată de Guvernul Dăncilă prin care se introduc noi taxe e un act de iresponsabilitate politică”.

„Să dai foc la bursă şi să ignori toate mesajele din mediul economic înseamnă dovada că ziua de mâine nu contează. Pentru PSD nu mai are nicio importantă cine va deconta oalele sparte. Există doar ziua de azi şi foamea uriaşă de bani la buget, disperarea de a acoperi găurile pe care acest partid singur le-a creat”, subliniază Cioloş.

Fostul premier precizează că cetăţenii României nu trebuie să se lase pacăliţi de discursul populist: „Nu pândeşte nimeni din afară, nu există niciun complot împotriva binelui nostru. Există însă o intenţie clară a guvernului de a acoperi incapacitatea de a pune pe roate economia cu taxe noi care, în cele din urmă, se vor răsfrânge tot asupra noastră, a tuturor”.

Guvernul adoptă ordonanţa de urgenţă pentru introducerea noilor taxe, a anunţat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei. Lângă premierul Dăncilă s-a aflat şi un scaun rezervat preşedintelui Klaus Iohannis, care însă nu a mers la şedinţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.