Premierul Dacian Cioloş îi transmite pe Facebook preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să nu aibă nicio grijă, pentru că procesul de achiziţie a sculpturii ”Cuminţenia pământului” decurge firesc, conform legii, pentru că acest guvern nu ştie să facă lucrurile altfel şi nici nu vrea să înveţe de la PSD. Cioloş îi mai transmite lui Dragnea că ”postacii” de la Guvern lucrează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În timp ce domnul Liviu Dragnea nu mai poate de soarta «Cuminţeniei Pământului» - nicio grijă, domnule Dragnea, procesul de achiziţie decurge firesc, conform legii, pentru că acest guvern nu ştie să facă lucrurile altfel şi nici nu vrea să înveţe de la PSD – la Guvern, «postacii» (citat Liviu Dragnea) lucrează”, scrie Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Cioloş spune că, pe scurt, zeci de specialişti IT, bursieri şi voluntari muncesc de zor pentru a face mai accesibil hăţişul birocratic din administraţie, ”pentru a elibera statul din captivitatea unor firme care au încheiat contracte strâmbe pe vremea guvernului PSD”. 

Prim-ministrul Dacian Cioloş afirmă că speră ca Guvernul să aibă ”posibilitatea să continue acest mod de lucru şi în anii care vin, cu soluţii IT simple, inovatoare, în interesul oamenilor”.  

”Sistemele IT pot fi dezvoltate şi altfel decât s-a făcut de multe ori până acum, când s-au irosit banii ţării pentru firme de partid, prieteni şi parteneri politici proprietari de televiziuni”, mai spune premierul Cioloş pe pagina de socializare. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, recent, la un post de televiziune, că există suspiciuni de fraudare a alegerilor din partea PNL şi USR, el precizând că există ”tineri angajaţi la Guvern care, iniţial, au fost voluntari şi care sunt postaci pentru premierul Dacian Cioloş".

”Există un grup de tineri angajaţi la Guvern, care iniţial au fost voluntari, acum am înţeles că li s-a aprobat un bonus de 2.000 — 3.000 de euro pe lună, despre care iniţial s-a spus că ei au venit acolo să lucreze la un program de informatizare, dar oamenii din guvern sunt destul de speriaţi, care sunt de ani de zile acolo. Spun că de fapt aceşti tineri sunt postaci pentru Dacian Cioloş, pentru PNL şi USR. Ne poate spune şi nouă ce fac băieţii ăia acolo? Ce au făcut până acum? De ce sunt plătiţi din bani publici? De ce stau în clădirea Guvernului? Poate să ne arate până mâine ce au făcut? Să nu aibă impresia că, dacă au fost postaci sau au lucrat pe internet, aceste lucruri se şterg. Nu se şterg”, a afirmat  Dragnea, la RTV, în urmă cu o săptămână.

Sâmbătă seară, liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat tot la RTV că are informaţii, încă neconfirmate, că procurorii au ridicat deja documente de la Ministerul Culturii legate de achiziţionarea lucrării lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului". În replică, ministrul Culturii Corina Şuteu spune că încă nu au fost ridicate acte de la minister, însă "probabil" procurorii vor veni ca urmare a sesizării pe acest subiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.