Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, miercuri, că are o ”nemulţumire” cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern, întrucât modul în care acesta a acţionat în ultimii ani ”e departe” de felul în care ar trebui să fie un parcurs politic decent o referinţă pentru educaţia din România. Cioloş exprimă că partenerii de coaliţie nu au avut posibilitatea de a interveni asupra propunerilor făcute de partide. În replică, preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat că ar prefera să nu comenteze aceste aspecte, însă a precizat că „înaintea oricărei poziţionări publice a unui lider din coaliţie este necesar dialogul” şi armonizarea poziţiilor. La rândul său, noul mnistru al Educaţiei a comentat, miercuri seară, criticile pe care i le-a adus liderul PLUS, afirmând că au fost aprecieri personale. ”Probabil că a intervenit un interes politic”, a declarat Cîmpeanu, adăugând că partenerii de coaliţie nu ar trebui să se pronunţe cu privire la nominalizările făcute de alt partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Orban, despre criticile lui Cioloş la adresa lui Cîmpeanu: Aş prefera să nu comentez. Cred că înaintea oricărei poziţionări publice a unui lider din coaliţie este necesar dialogul
CITEȘTE ȘI Sorin Cîmpeanu, despre criticile lui Dacian Cioloş: A fost o apreciere personală, probabil că a intervenit un interes politic

”Mi s-au cerut explicaţii şi cred că în noua configuraţie în care USR PLUS are responsabilitatea guvernării e nevoie să vorbim deschis şi cu transparenţă şi despre probleme sau lucruri pe care vrem să le facem sau să le asumăm împreună cu partenerii de coaliţie, dar şi despre lucruri cu care nu suntem confortabili. Asta am promis, asta fac. La fel ca o mare parte a societăţii civile, şi eu, personal, am o nemulţumire cu privire la  prezenţa lui Sorin Câmpeanu în Guvern – şi, la fel, mulţi colegi ai mei. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acţionat politic şi profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent şi o referinţă pentru educaţia din România”, a scris, miercuri, pe Facebook, Dacian Cioloş.

Acesta explică faptul că Alianţa USR PLUS nu a putut acţiona în structura guvernului doar proporţional cu voturile primite.

”Nu am avut control pentru desemnările de miniştri ale partenerilor, aşa cum nici partenerii nu au avut pe cele ale USR PLUS. În acelaşi timp, ştiu că aveţi dreptate să fiţi nemulţumiţi şi să ne menţionaţi. Suntem responsabili de ceea ce va decide guvernul din care facem parte şi ne vom asigura că programul de guvernare va fi aplicat. Şi nu vom accepta derapaje de la program, de la angajamentele luate împreună, mai ales în Educaţie, un domeniu-cheie de care depinde viitorul tuturor”, a mai scris Cioloş.

Acesta afirmă că va rămâne receptiv la toţi cei cu idei şi cu experienţe bune în domeniul educaţiei.

Sorin Cîmpeanu, propus de PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei, a fost avizat pozitiv de către comisiile reunite ale Parlamentului, cu 20 voturi pentru, 13 împotrivă şi două abţineri.

În cursul zilei de marţi, zeci de asociaţii şi personalităţi au cerut ca Sorin Cîmpeanu să nu fie nominalizat pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.