Legea dării în plată trebuie redactată astfel încât să îi excludă pe speculatorii imobiliari dintre beneficiari, iar o formă nepotrivită ar putea avea efecte negative, precum blocarea accesului tinerilor la credite, a declarat, marţi, premierul Dacian Cioloş, la conferinţa "Strategia de dezvoltare a României şi convergenţa la euro", organizată de Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul Legii dării în plată a fost votată în Senat în unanimitate, însă forma finală va fi decisă de către deputaţi.

"Legea dării în plată nu trebuie să încurajeze speculatorii. Riscăm să blocăm accesul tinerilor la credite", a spus Cioloş. 

Legea dării în plată se aplică doar creditelor pentru locuinţe cu garanţii imobiliare. Dacă legea intră în vigoare, persoanele care au luat împrumuturi de acest tip pot scăpa de orice plată dacă cedează creditorului locuinţa cumpărată pe credit.

Premierul a pledat pentru ca măsurile propuse să fie parte a unei viziuni strategice pe termen lung privind dezvoltarea României.

"Trebuie să construim un drum, să gândim pe termen lung, nu doar să sărim pârleazul, aşa cum facem de multe ori", a mai spus Cioloş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.