Liderul USR Dacian Cioloş le cere lui Marcel Ciolacu şi Gabrielei Firea să-l oprească măcar acum din acţiunile ilegale pe colegul lor din PSD, Vasile Petroiu, şef de sindicat la compania de transport în comun din Bucureşti, ai cărei angajaţi protestează de trei zile, refuzând să iasă cu maşinile pe traseu, deşi instanţa a declarat greva ca fiind ilegală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Le cer lui Marcel Ciolacu şi Gabrielei Firea să-l oprească măcar acum din acţiunile ilegale pe colegul lor din PSD, şef de sindicat la compania de transport în comun din Bucureşti. Dacă nu o fac, înseamnă că îşi asumă pe deplin solidar cu el consecinţele nerespectării legii şi a unei hotărâri judecătoreşti, dar şi că refuză dreptul locuitorilor de a beneficia de un serviciu care este public şi nu al camarilei PSD, după cum s-au obişnuit”, scrie Cioloş pe Facebook.
El aminteşte că ”a mai fost un sindicalist pesedist la metrou care, ca o consecinţă a unei acţiuni ilegale, nu a ajuns bine, după ce ministrul USR Cătălin Drulă nu a acceptat şantajul său”, referindu-se la Ion Rădoi.
”Pentru că cetăţenii nu pot fi luaţi prizonieri în războaiele politice ale unor afacerişti de partid care jupoaie bugetele publice şi, atunci când sunt descoperiţi, acţionează ca mafiile siciliene”, conchide liderul USR.
Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti protestează de trei zile şi refuză să iasă pe traseu, solicitând condiţii mai bune de muncă, majorări salariale şi demisia directorului societăţii, Adrian Criţ. Protestul continuă, deşi există o decizie a instanţei prin care greva e declarată ilegală, iar angajaţilor STB li se cere să reia imediat lucrul.
Directorul STB şi primarul general Nicuşor Dan acuză că protestul este unul politic, dat fiind că liderul de sindicat Vasile Petrariu este consilier general PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.