Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat, joi, că este de acord cu declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis potrivit căreia „virusul nu are culoare politică”, însă într-o perioadă de criză internaţională, Parlamentul şi Guvernul „se joacă de-a politica”. Acesta a adăugat că lumea ştia că va veni valul doi şi că lucrurile vor scăpa de sub control. Fostul premier tehnocrat îi învinuieşte pe cei care timp de 30 de ani au alternat la putere şi „nu s-au ocupat de aparatul administrativ şi societate pentru momentele de criză”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sunt perfect de acord cu preşedintele Iohannis că virusul nu are culoare politică. Dar haideţi să spunem adevărul: incompetenţa are culoare politică şi este marcă înregistrată a celor două partide care fac jocurile în parlament şi în guvern în clipa de faţă. Ştiam că vine valul doi, ştiam că avem probleme de testare, ştiam că lucrurile pot scăpa de sub control. Iată că astăzi avem şi cifre pentru a confirma temerile noastre”, a scris Dacian Cioloş, joi, pe Facebook.
 
Fostul premier tehnocrat a mai spus că ”vinovaţii sunt cei care de 30 de ani alternează la putere şi nu au pregătit aparatul administrativ şi societatea pentru momentele de criză”.
 
El a adăugat că „responsabilităţile trebuie asumate fără nicio ezitare”.
 
„În ritmul acesta, cu voturi suficiente pentru a guverna încă 30 de ani, România va fi la fel. Nu se va schimba nimic în bine. Responsabilităţile trebuie asumate fără nicio ezitare. Într-o situaţie de criză internaţională, în care o planetă întreagă îşi numără morţii şi încearcă să găsească soluţii medicale, Parlamentul şi Guvernul României se joacă de-a politica, spre ruşinea lor şi drama cetăţenilor”, a conchis Cioloş.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, într-o declaraţie de presă susţinută joi la Palatul Cotroceni, că „virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege şi nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenţei lui”. 

Iohannis a anunţat că a transmis Parlamentului informarea privind starea de urgenţă instituită pe întreg teritoriu al României, prin decretele din 16 martie şi 14 aprilie. Şeful statului a făcut apel la colaborare loială între instituţiile fundamentale ale statului şi a făcut apel la Parlament să adopte urgent măsurile care să protejeze oamenii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.