Preşedintele ales al USR PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, consideră că responsabilitatea privind incendiul izbucnit la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, în care 7 pacienţi au murit, trebuie împărţită. "Fiecare are o responsabilitate. (...) E important ca atunci când vrem să avem o responsabilitate să nu o folosim doar pentru o sinecură în partid, aşa cum vedem că unele partide sunt obişnuite - şi mai ales PSD şi PNL - şi să avem în minte faptul că suntem şi responsabili", afirmă Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În ultimele opt luni şi Ministerul Sănătăţii a fost condus de USR PLUS, şi Ministerul Fondurilor Europene, şi cele două ministere au propus încă din primăvară o alocare bugetară de 50 de milioane de euro exact pentru acest gen de lucruri: pentru modernizări şi reperaţii de urgenţă ale spitalelor, mai ales secţii ATI, pentru că ştiam că sunt probleme la mai multe spitale, exista şi există încă posibilitatea de a avea acces la aceste fonduri, dar asta presupune ca cei care gestionează aceste spitale să pregătească aceste proiecte. Din păcate, pentru cele 50 de milioane de euro, din informaţiile pe care le am doar 7 proiecte au fost până acum aprobate şi cred că mai sunt vreo treizeci, treizeci şi ceva care au fost depuse. Atât", a afirmat, vineri seară, Dacian Cioloş.
 
Întrebat dacă USR PLUS, care a avut conducerea Ministerului Sănătăţii, are vreo responsabilitate cu privire la incendiul de la Constanţa, în care şapte pacienţi au murit, el a replicat: "Deci responsabilitatea asta trebuie partajată, fiecare are o responsabilitate. Acest spital este în coordonarea directă a Primăriei şi uitaţi-vă la cine a fost manager acolo şi cum a fost numit şi cum a fost evaluat. Deci e important ca atunci când vrem să avem o responsabilitate să nu o folosim doar pentru o sinecură în partid, aşa cum vedem că unele partide sunt obişnuite - şi mai ales PSD şi PNL – şi să avem în minte faptul că suntem şi responsabili. Când eşti primar, când numeşti pe cineva pe o astfel de poziţie ai şi responsabilităţi”, a declarat Dacian Cioloş.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.