Dacian Cioloş a declarat, joi, la Cluj, că se concentrează pe realizarea de proiecte şi găsirea de soluţii prin care să mobilizeze cât mai multă lume care doreşte evoluţia societăţii româneşti, el explicând că este mai puţin important dacă şi în ce partid va decide să meargă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de o studentă, la o dezbatere organizată de Grupul ”Citadel”, ce planuri de viitor are, fostul premier Dacian Cioloş a spus că activitatea sa din perioada următoare se va concentra pe realizarea de proiecte care să genereze implicarea activă a societăţii civile.

”Activitatea mea personală în perioada următoare se va concentra în direcţia de a încerca să găsesc soluţii şi proiecte pentru viitor, proiecte care să genereze soluţii la anumite probleme, dar care mai ales să genereze o implicare cât mai activă a unui număr cât mai mare de oameni care să fie stimulaţi emoţional nu numai de ieşirile în stradă”, afirmat Dacian Cioloş.

El a precizat că protestele faţă de OUG 13 au salvat ”onoarea României”, lucru pe care l-a auzit în discuţiile avute cu mai mulţi oficiali europeni.

”E bine să se protesteze atunci când trebuie făcut acest lucru. E bine că s-a făcut acest lucru pentru că au salvat onoarea României. Spun asta după discuţii avute. Acum însă trebuie să şi construiască acei oameni care au ieşit în stradă şi mai mulţi decât cei care au ieşit”, a declarat Cioloş.

El a precizat că va încerca să lucreze cu oameni pe care i-a avut aproape şi alături de care să realizeze proiecte pentru dezvoltarea României, sublniind că în acest context este mai puţin important dacă se întoarce sau nu în politică.

”Soluţiile pentru viitorul României nu trebuie lăsate doar la latitudinea unor partide politice cărora le este greu să se reformeze şi care sunt anchilozate din cauza modului de funcţionare. Pe de-o parte, cred că mesajul dat în noiembrie 2015, rămâne valabil: o parte din societate, care doreşte un progres cât mai rapid al României, aşteaptă ca partidele politice să se reformeze şi aşteaptă soluţii politice din partea partidelor care să îşi şi asume anumite lucruri enunţate. Dar dincolo de asta cred că este important să găsim variantă pentru a avea modalităţi prin care cât mai multă lume să se implice în mod democratic şi proactiv în soluţii care să fie generate şi apoi aplicat e de instituţii democratic alese. Toată lumea întreabă dacă intră Cioloş în politică sau nu şi în ce partid merge. Nu asta este esenţial acum. Este important conţinutul şi să nu punem căruţa înaintea boilor. O să mă vedeţi mai puţin în media cu declaraţii. Împreună cu oameni cu care am lucrat în trecutul apropiat voi încerca să găsim soluţia prin care să generăm idei şi proiecte”, a mai spus Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a participat, joi, la o dezbatere pe tema ”Uniunea Europeană post-Brexit şi locul României. De la Scenarii la realităţi”, organizată de Grupul de Reflecţie şi Analiză internaţională ”Citadel” de la Facultatea de Studii Europene a Universităţii ”Babeş-Bolyai”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.