Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că nu îşi doreşte o poziţie în Guvernul României în situaţia în care partidul său va reintra la guvernare alături de PNL şi USR PLUS. Cioloş subliniază că va demisiona din funcţia de preşedinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European şi că va participa la discuţiile privind eventuala revenire a USR PLUS în coaliţia de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu nu îmi doresc să intru în Guvern, am câştigat această poziţie de preşedinte al partidului şi vreau să mă ocup de partid. Vom vedea cine va intra în Guvern la momentul respectiv. (...) Din punctul meu de vedere, echipa rămâne unită, vom lucra împreună, nu există diferenţieri de tabere. Şi Dan (Barna - n.r.) şi alţi colegi au câştigat deja experienţă şi, cu siguranţă, va trebui să o valorificăm”, a declarat Dacian Cioloş, vineri seară, într-o conferinţă de presă, întrebat fiind dacă vizează o funcţie în Guvern în situaţia în care USR PLUS revine la guvernare. 
 
Întrebat dacă în perioada următoare va renunţa la activitatea sa de eurodeputat pentru a se ocupa personal de discuţiile cu PNL sau dacă la acestea discuţii va trimite delegaţi, Dacian Cioloş a răspuns că zilele următoare va merge la Bruxelles, după care va renunţa la poziţia de preşedinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European, aşa cum a anunţat. 
 
"Săptămâna viitoare voi merge să informez şi pe colegi legat de aceste concluzii şi evident că voi fi prezent aici împreună cu restul echipei la orice discuţii şi negocieri. Vom avea o echipă, eu mi-aş dori în aceeaşi structură şi componenţă pe care am avut-o şi în 2019 când am negociat”, a adăugat Cioloş. 
 
El a adăugat că "toate soluţiile sunt pe masă, toate variantele sunt pe masă în afară de aceea de a-l susţine pe premierul Cîţu”, despre care spune că este "imprevizibil" şi "şi-a dat examenul şi l-a picat, cel puţin cu USR PLUS”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.