Liderul USR PLUS Dacian Cioloş a afirmat că discuţiile viitoare cu PNL vor fi pragmatice, el precizând că USR PLUS este pregătit să-şi asume răspunderea politică pentru un guvern care să aplice PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Discuţiile de acum încolo cu PNL vor trebui să fie pragmatice şi factuale. Suntem gata să ne asumăm răspunderea politică pentru un guvern care să pună în aplicare PNRR. Acesta e principalul focus pentru următorii ani, pentru că avem acolo şi resursele financiare şi reformele pe care împreună le-am convenit în programul de guvernare”, a declarat Dacian Cioloş, sâmbătă, la Congresul USR PLUS.
 
Cioloş consideră că timpurile pe care le trăim au o încărcătură dramatică pentru anii care vor urma şi că USR PLUS poate scăpa România de sărăcie şi haos.
 
"Căderea în extremism este o tentaţie la care rezistă foarte puţini şi vedem cât de toxică este la toate celelalte partide din România. Suntem datori să apărăm guvernarea de tentaţia hoţiei care a marcat ultimii 30 ani. Suntem datori să oferim românilor încrederea că vom scăpa din sărăcie şi haos, iar noi USR PLUS înţelegem această misiune”, a precizat Dacian Cioloş.
 
Liderul USR PLUS a afirmat că partidul trebuie să câştige viitoarele alegeri.
 
"Ştiu cât de grele au fost ultimele patru rânduri de alegeri. Speram că odată încheiate să intrăm într-o normalitate. Iată însă că nu este aşa. O coaliţie fragilă condusă de un partid care nu ştie cu adevărat ce vrea de la sine şi de la partenerii săi a aruncat, din păcate, guvernarea în aer. Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câştigăm prezidenţialele şi parlamentarele. Azi totul e paralizat pentru că depindem de forţe politice incapabile să-şi depăşească propriul interes de partid”, a mai spus Cioloş.
 
El consideră că USR PLUS fie va câştiga toate alegerile, fie va deveni un partid balama, "ceea ce nu ne dorim şi nu ăsta e scopul”.
 
"Azi decidem dacă începem construcţia unui partid mare şi capabil să închidă toate celelalte forţe politice. Există în societate suficiente resurse pentru a reuşi să construim un partid mare. Trebuie să deschidem filiale cât mai multe pentru a creşte rapid şi sănătos. Am lăsat în urmă, sper, cu acest congres, procesul de fuziune. Eu îl consider încheiat. Poate vor mai exista fricţiuni şi neînţelegeri, deşi va afecta creşterea noastră. Vor mai exista probabil tendinţe de tabere, dar i-aş ruga pe cei care vor să-şi găsească refugiul în ele să se gândească bine înainte de a construi ziduri", a arătat Cioloş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.