Prim-ministrul Dacian Cioloş a afirmat, în cadrul lucrărilor Consiliului Naţional al PNL, desfăşurat miercuri, că liberalii au dat tonul schimbării clasei politice adoptând criteriile de integritate pentru candidaţii partidului, fapt care îl face încrezător că pot colabora pe baza principiilor platformei România 100 şi a unui program de guvernare asumat în comun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sper să putem construi, în jurul platformei România 100, un proiect în care să propunem României un alt fel de a guverna. Aceasta este principala intenţie pe care vreau să o supun atenţiei şi dezbaterei dumneavoastră în perioada următoare (...) Am descoperit în acest an că, prin identificarea problemelor, vorbind direct, clar şi onest oamenilor, putem câştiga încrederea lor”, a afirmat Dacian Cioloş în discursul pe care l-a susţinut la Consiliul Naţional al PNL.

Premierul a salutat faptul că PNL a declanşat procesul de regândire a relaţiei sale cu societate prin adoptarea criteriilor de integritate pentru candidaţii partidului. ”Sunteţi un partid politic care, am observat încă din faza alegerilor locale, aţi acceptat să daţi tonul acestei schimbări şi aţi luat unele decizii care probabil că pentru unii au fost decizii dureroase, anume să renunţaţi la unii oameni care au fost implicaţi în partid, dar care au adus anumite probleme care au creat această dificilă comunicare între un partid şi societate. Aţi hotărât să faceţi acest pas, să puneţi în faţă oameni noi, să aplicaţi criterii de integritate pe care să le aplicaţi”, le-a spus Cioloş liberalilor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Şeful Guvernului susţine că acest semnal pe care l-ar fi dat liberalii l-a făcut încrezător într-un proiect comun care să redea încrederea românilor în clasa politică. ”Acest lucru îmi dă convingerea că am putea lucra împreună, pentru că am înţeles şi de o parte şi de alta că foarte multă lume care a renunţat să aibă încredere în politică ar putea fi regrupată pentru a susţine un proiect comun”, consideră Cioloş.

El a precizat că principiile platformei România 100 au nevoie să fie susţinute printr-un program de guvernare care să fie elaborat de către PNL, ca partid participant la alegeri. ”Dacă e construit pe aceste principii şi dacă acel program se pune în aplicare respectând acele principiii, avem încă o şansă să câştigăm încrederea oamenilor că democraţia parlamentară, făcută prin intermediul partidelor, are un viitor în societate prin onestitate, eficienţă şi profesionalim”, a mai spus Dacian Cioloş.

Partidul Naţional Liberal a votat, miercuri, cu unanimitate, în şedinţa Consiliului Naţional, susţinerea Platformei România 100, a premierului Dacian Cioloş şi desemnarea acestuia drept candidat al liberalilor pentru funcţia de premier.

Decizia supusă votului Consiliului Naţional a fost adoptată de forul de conducere cu unanimitate de voturi. 

Astfel, potrivit celor două articole din Decizie, PNL îşi asumă şi susţine platforma România 100, propusă de premierul Dacian Cioloş. De asemenea, PNL a votat ca propunerea de candidat al PNL pentru poziţia de prim-ministru al României, în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie, să fie Dacian Cioloş. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.