Premierul Dacian Cioloş a socializat, miercuri, după şedinţa PNL, cu liderii din teritoriu şi candidaţii partidului, care au dorit să îşi facă fotografii cu şeful Executivului, în perspectiva alegerilor parlamentare, acesta precizând, totuşi, la final, că nu doreşte să facă campanie electorală şi că nu este premierul unui partid, ci doar şi-a expus principiile din Platforma România 100.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacian Cioloş a stat aproape o oră alături de liberali, după finalizarea şedinţei Consiliului Naţional, într-o sală alăturată celei în care s-a desfăşurat reuniunea conducerii extinse a partidului. 

Zeci de primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, lideri de filiale, candidaţi ai partidului la alegerile parlamentare, au dorit să se fotografieze cu primul-ministru. Acesta a dat mâna cu fiecare dintre ei şi a schimbat câteva vorbe cu fiecare dintre cei interesaţi să îl salute şi să îi transmită mesaje. 

”Am răspuns acestei invitaţii, aşa cum am spus, a partidelor care au anunţat într-un fel sau altul susţinerea acestei platforme, pentru a le prezenta şi a susţine în faţa lor ce am propus”, a spus Dacian Cioloş, după întâlnirea cu cei de la PNL, precizând că speră ca aceste idei să nu rămână pe hârtie, ci să se regăsească şi în programele de guvernare propuse în campanie.

”Aşa cum am spus, nu intenţionez să mă implic în campania electrală sau să merg în campania electorală”, a precizat prim-ministrul.

Cioloş a menţionat că nu este ”premierul unui partid”. ”Ei, cel puţin au spus că susţin o astfel de candidatură, eu nu am venit aici să susţin persoana mea cât să susţin nişte lucruri pe care le-am propus şi în care cred”.

Despre invitaţia făcută de PNL de a participa la mitingul de duminică, Dacian Cioloş a menţionat că este aceeaşi idee, de a tramsmite aceste mesaje şi a explica ce a pus pe hârtie.

Dacian Cioloş a comentat şi prezenţa imaginii sale pe afişele pre-electorale ale PNL. ”Eu am pus pe site Platforma, cu acele idei, cu fotografia. Încă o dată, nu avem un contract de drepturi de utilizare a imaginii. Sigur că aş fi preferat să nu fie folosită imaginea mea, dar dacă imaginea mea este asociată cu ideile pe care le-am propus şi cu această platformă...” 

Alina Gorghiu a afirmat, la rândul ei, că prin votul dat de PNL, speră într-un parteneriat bun şi în continuare cu premierul Dacian Cioloş. ”Domnia sa nu face campanie, noi avem un program de guvernare compatibil cu platforma lansată de domnia sa. Nu este membru al PNL, nu ştiu ce ne va rezerva viitorul, dacă va deveni sau nu membru al PNL”, a spus Gorghiu. 

Preşedintele PNL a menţionat că i se pare un lucru firesc că premierul nu se implică în campanie. ”Este un lucru foarte firesc ca omul să îşi ţină cuvântul”, a adăugat Gorghiu, precizând că liberalii sunt foarte mulţumiţi de modul de colaborare cu premierul. 

”În partid, lucrul acesta (neimplicarea premierului în campanie - n.red), a fost înţeles, prin votul unanim dat în şedinţă”, a mai spus Alina Gorghiu. 

Partidul Naţional Liberal a votat, miercuri, cu unanimitate, în şedinţa Consiliului Naţional, susţinerea Platformei România 100, a premierului Dacian Cioloş şi desemnarea acestuia drept candidat al liberalilor pentru funcţia de premier.

Decizia supusă votului Consiliului Naţional a fost adoptată de forul de conducere cu unanimitate de voturi. 

Astfel, potrivit celor două articole din Decizie, PNL îşi asumă şi susţine platforma România 100, propusă de premierul Dacian Cioloş. De asemenea, PNL a votat ca propunerea de candidat al PNL pentru poziţia de prim-ministru al României, în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie, să fie Dacian Cioloş. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.