Dacian Cioloş a afirmat că AUR este o formaţiune cu „porniri fasciste, cu un comportament inspirat din Mişcarea Legionară şi construit pentru a oferi o perspectivă populistă în politica din România”. Preşedintele USR a adăugat că PSD şi PNL sunt direct vinovate de comportamentul şi dezvoltarea acestui partid fascist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„AUR confirmă astăzi, din nou, că este un partid cu porniri fasciste, cu un comportament inspirat din Mişcarea Legionară şi construit pentru a oferi o perspectivă populistă în politica din România. Prin listele pe care le face cu „duşmanii” din presă, confirmă că este promotorul violenţei şi agresivităţii publice. AUR nu spune nimic despre facturi, despre corupţie, despre furtul din banul public. AUR se ocupă să facă liste de oameni care le sunt duşmani şi pe care îi vrea pedepsiţi. Libertatea presei este o valoare de căpătâi în democraţie şi ea nu se limitează doar la presa care te laudă, din contră. Sunt solidar cu G4Media.ro şi orice altă instituţie de presă menţionată deja drept „duşmănoasă" de acest partid extremist”, a scris Dacian Cioloş, miercuri pe Facebook.

El a mai spus că „faptul că instituţiile statului tolerează accesele liderilor acestui partid din interes politic al unor politicieni aflaţi la putere le dă încredere acestor oameni că sunt protejaţi şi că pot face sau spune orice”.

„Consider PSD şi PNL direct vinovate de comportamentul şi dezvoltarea acestui partid fascist, iar preţul va fi plătit, ca de obicei, de societatea românească”, a conchis liderul USR.
Reacţia lui Dacian Cioloş vine în contextul unei postări pe pagina de Facebook a AUR care spune următoarele: „Haideţi să vedem care sunt cele mai toxice şi false «organe de presă». Începem noi: G4media... Completaţi voi!”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.