Copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş a anunţat că va fi decis în coaliţia de guvernare, împreună cu premierul Florin Cîţu, calendarul pentru organizarea concursurilor în deconcentrate şi în sistemul de sănătate. Acesta a mai spus că spitalele trebuie să fie conduse de oameni recrutaţi pe bază de competenţă, nu de sinecuri politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi (luni - n.r.) în coaliţie ne vom pune de acord cu premierul să avem în cel mai scurt timp un calendar clar al organizării de concursuri în deconcentrate şi apoi în sistemul de sănătate, dincolo de DSP, unde trebuie să ne asigurăm că avem peste tot, în toate judeţele, oameni competenţi, unde nu este nevoie să intervină armata sau Ministerul Apărării să rezolve probleme care ţin de Ministerul Sănătăţii, trebuie să ne asigurăm că spitalele sunt conduse nu de sinecuri politice numiţi în ultimii ani, ci de oameni recrutaţi pe bază de competenţă”, a declarat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Dan Barna la Parlament.

El a adăugat că Vlad Voiculescu va reforma sistemul de sănătate.

„Vlad (Voiculescu - n.r.) va trebui să aibă echipa lui definitivată la minister cât mai repede şi sper că numirile de secretari de stat să se facă cât mai repede şi va începe acest program de reformă care nu se va putea face nici în trei săptămâni, nici într-o lună de zile, dar la care noi ne-am angajat în acest mandat şi o vom face indiferent cât va deranja această schimbare de paradigmă cu care vom veni noi”, a completat liderul USR-PLUS.

În ultimele două decenii majoritatea miniştrilor Sănătăţii au fost de la PSD, a mai spus Cioloş, cu referire la incendiul de la Institutul „Matei Balş”.

„Din 20 şi ceva de miniştri ai sănătăţii câţi au fost în ultimii 20 de ani, cred că mai mult de jumătate au fost ai celor de la PSD. Văd că deja s-au trezit să caute vinovaţi când problemele pe care le avem în sănătate sunt probleme sistemice, care s-au acumulat de ani de zile. O grămadă de gunoi a fost pus sub preş pentru că nimeni nu a avut curajul să abordeze frontal aceste lucruri. Vlad Voiculescu îşi începe mandatul care este foarte clar de profesionalizare în sănătate, de transparenţă în modul în care se cheltuie banii şi de reformă şi Vlad va face aceste lucruri indiferent de cât deranjează sau nu faptul că vor fi numiţi manageri competenţi şi profesionişti în fruntea spitalelor”, a concluzionat copreşedintele USR-PLUS. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.